Categories
Povestea lor

Marian și Sorina – Dansul mirilor colaj de melodii

Ce urmează să vedeți a avut loc în urmă cu doi ani. Este vorba despre prima mea coregrafie pe un colaj de melodii. Au mai urmat câteva apoi, dar nici că puteam începe mai bine de atât. M-am amuzat teribil când am revăzut filmarea celor doi. Pur și simplu nu puteam să îmi dezlipesc zâmbetul de pe față. Cam așa se întâmplă și când ești în preajma lor 🙂

I-am cunoscut la orele de zumba pe care le țineam în perioada aceea în Regie. Sunt mari iubitori ai muzicii, dansului și veseliei. De aceea au și decis ca dansul lor de nuntă să fie unul nonconformist. Colajul a fost facut chiar de ei, eu am venit doar cu cateva idei și cu pașii. Prea mult de muncă nu a fost: din moment ce frecventau cursurile noastre de ceva timp, coordonarea, ritmicitatea și ușurința în mișcare deveniseră deja trei dintre calițățile lor.

Ne-am întâlnit doar de trei ori și de fiecare dată veneau cu lecția pregătită de acasă. Ne-am mișcat repede și iată ce a ieșit.

Categories
Povestea lor

Vals vienez – Moody Blues cu Radu și Cristina

Radu si Cristina - Vals vienez pe "Nights in White Satin"

Cei doi protagoniști îmi sunt prieteni foarte buni de ceva timp, însă nu mai făcusem dans cu ei pana acum.

Am știut de la început că pot să îi învăț lucruri drăguțe, deoarece Cristina mai facuse dans sportiv când era mica, iar Radu a facut fotbal de performanță, și ca un iubitor al sportului ce este, mi-am imaginat ca este destul de coordonat și va putea face niste prize spectaculoase cu mireasa.

Ne-am apucat de treabă cu vreo luna înainte, lucru care mi-a dat posibilitatea să îi învăț mai întâi pașii de bază în vals vienez, câteva principii de conducere și niste ridicări.

Melodia aleasa, “Nights in White Satin” cântată de Moody Blues, mi s-a parut că li se va potrivi de la bun început. Este un blues destul de expresiv cu ritm de vals vienez (ceva mai lent decât cel standard).

Deși mai aveau și zile proaste, în care veneau obosiți de la serviciu, sau îngrijorați cu diversele pregătiri pentru nuntă, dansul le-a ieșit fără nicio ezitare la sfarsitul fiecarui antrenament. Am repetat cu ei și la salon, cu pantofii și cu crinolina, și puteți vedea că a ieșit ceva foarte drăguț.

Atmosfera frumoasă creată de prieteni și de rude i-a ajutat să treacă repede peste marile emoții pe care le-au avut la începutul dansului. Nici coregrafia și nici pantofii cu tocul foarte înalt nu le-au dat bătăi de cap cum a facut-o rochia care a fost ceva mai mare decât ne-am așteptat, însa acesta este prețul plătit pentru frumusețe. Trebuie să recunosc: a fost o mireasă foarte frumoasă! Vă las și pe voi să apreciați munca depusă de cei doi pentru pregatirea acestui moment.

 

Categories
Povestea lor

Dans de nuntă -“That’s Amore” cu Mircea și Flori

Dans de nuntă - "That's Amore" cu Mircea si FloriCu Mircea și Flori m-am întâlnit printr-un coleg de facultate cu care veneau împreuna la clasele mele de Zumba pe care le tineam în Regie. De atunci i-am vazut că se mișcau bine și mai ales cu chef. Spun asta pentru că, din pacate, am avut mulți cursanți care doreau să învețe să danseze, însa fără să pună nici un pic de suflet. Am fost deosebit de bucuros când am aflat că vor să se pregatească alaturi de mine, așa că am fost determinat să le pregătesc un dans de nuntă la fel de frumos ca și perechea lor.

Au spus ca vor ceva clasic, draguț și ușor. Melodia lui Dean Martin “That’s Amore” mi s-a părut de la început foarte potrivită pentru ei, pentru că are ritm de vals vienez și este haioasă. Dupa ce le-am aratat pașii de bază, am început să aranjăm coregrafia pe muzică.

Împreuna au facut o echipă foarte bună. Flori este talentată și carismatică, iar Mircea un partener ideal, oferindu-i sprijin și încredere.

Au plecat destul de emotionați dupa ultima repetiție, însă le-am facut o schemă scrisă cu fiecare figură din coregrafie pe care să o poata repeta înaintea nunții. Puteți vedea că le-a ieșit un dans de nuntă “ca la carte”!

 

Categories
Povestea lor

Dirty Dancing la nuntă – Victor și Otilia

Coregrafie Dirty Dancing - Victor și OtiliaDe la bun început mi s-a spus că dansul lor trebuie să fie unul deosebit, energic și cu personalitate. Ați putea spune că a fost ceva presiune pe mine… Până să îi cunosc, când mi-am dat seama că nu poate fi nicidecum altfel. Știind ce își doresc m-am gândit ca melodia din Dirty Dancing ar fi cea mai potrivită pentru ei. Am avut noroc: ideea le-a suras din prima.

Niciunul dintre ei nu are pregătire ca dansator (nu stiu dacă se pune ca Victor a făcut câteva luni dans sportiv pe vremea când era copil), însă rezultatul a fost unul excelent.
Am făcut împreună 4 lecții de dans pentru a alcătui coregrafia și încă 2 pentru a pune la punct detaliile. Cu două zile înainte de marele eveniment ne-am întâlnit la restaurant pentru o repetiție generală.

A fost o adevarată plăcere să lucrez cu ei: nu au existat tensiuni, dezamăgiri, stress, ci doar un mare zambet pe fața fiecăruia de fiecare dată când apăsam PLAY. Au trecut foarte repede peste micile obstacole. Cea mai mare problemă a fost complexitatea coregrafiei, care are o varietate destul de mare de pași. Trebuia repetat foarte mult pentru a ține minte ordinea lor. S-au încurajat reciproc, au fost dezinvolți și naturali, lucruri care se văd și în timpul dansului lor.

Casă de piatră, Victor și Otilia! And never stop dirty dancing 🙂

Categories
Povestea lor

Dans surpriză “Grease” – Sebastian și Diana

dans surpriză la nuntă pe muzica din Grease

De mult mi-am dorit să fac un dans surpriză pentru o nuntă gen flash-mob, în care să implic și cavalerii și domnișoarele de onoare. Nu avea nimeni curajul, sau nu reușea să întregească o trupă care să vină constant la antrenamente. Vara asta am avut noroc.

Pe Seba îl știu încă din liceu, am fost și în aceeași grupă la facultate și nu mai facuse niciun curs de dans. Tenisul de performanță și dezinvoltura l-au ajutat să învețe pașii și să se simtă bine în aceasta coregrafie inspirată din filmul “Grease” cu John Travolta. Mireasa, în schimb, a facut dans, este foarte talentată și carismatică și mi-a ușurat foarte mult munca la antrenamente. Am avut de la început încredere că o sa iasă ceva deosebit.

Deja mă gândisem la un dans de grup, întrucât cunoșteam gașca de băieți, tot din liceu, și știam că au pastrat legatura ca și prieteni până în prezent. Nici fetele Dianei nu s-au lasat mai prejos, venind și ele în grup numeros, șapte ca și băieții. Ideea coloanei sonore a fost propusă de mireasă și s-a potrivit excelent cu tematica întregii nunți, cinematografia.

Dupa 3 antrenamente cu mirii, 2 cu baieții, 1 cu fetele și înca 3 cu tot “castul” (dintre care 1 au fost la restaurant) puteți vedea mai jos rezultatul. Sper ca această experiență să dea încredere mai multor tineri care vor să pregatească ceva unic pentru un moment atât de special cum este nunta.