Alex Grigore

Alex Grigore

Alex a început să practice dansul sportiv în anul 1996, la vârsta de 7 ani, la clubul de dans Terpsidava, unde antrenori i-au fost Viorel Năstase și Mihai Petre. În 2003 a început să concureze doar pentru secțiunea standard, pentru ca doi ani mai târziu să obțină cea mai bună clasare din perioada sa competițională, locul 4 la Cupa Națională de la Brașov.

La vârsta de 18 ani, a schimbat dansul de performanță pe cel de scenă. Și-a început cariera de entertainer cu spectacolul de cabaret “Micul Paris”, ce se desfășura la circul de stat Globus.  Spectacolul combina dansul sportiv, baletul, acrobațiile și muzica live într-o reproducere a Bucureștiului interbelic. Din distribuție făceau parte Maria Buză, Aurelian Temisan, Liana Lungu ş.a. Tot la vârsta de 18 a obținut certificarea de instructor de dans, acest lucru permițându-i să colaboreze cu o școală de dans privată.

În anul 2010 a avut ocazia să lucreze alături de compania de teatru independent D’aya, în spectacolul numit “Te iubesc!, Te iubesc?”, spectacol regizat și adaptat de Chris Simion după “Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon. Aici a avut rolul unui profesor de dans personal, ce o avea ca și clientă pe mama personajului principal, interpretată de Manuela Harabor.

În 2013 s-a întors la cariera de profesor, colaborând cu o școală privată și, în paralel, susținând cursuri de dans pentru preșcolari, lucru pe care îl face și în prezent.

Acum face parte din trupa de entertainment Scena și este instructor personal de dans pentru oamenii care vor să învețe bazele dansului sportiv, dar și ale celui social.